Samen in Balans met Sport & Spel

Deze workshop is zoveel meer dan een spelletje

Hier staat het samenwerken tussen mens en hond centraal en het elkaar beter leren begrijpen. Het leren lezen van de lichaamstaal van je hond is hierbij een belangrijk onderdeel. Want weten wat die ander leuk, interessant, eng of spannend vindt maakt de onderlinge band sterker. Door in een ontspannen sfeer samen diverse activiteiten te ondernemen waarbij het doel niet belangrijk is, maar waar het om het proces gaat, leert de hond dat hij hierin een keuze heeft. Geen prestatiedruk dus de hond “mag” en niets “moet”. En ja, ook als hij op dat moment een andere prioriteit heeft, dan mag jij rustig wachten. Dit geeft de hond zelfvertrouwen, vertrouwen in jou en dat resulteert in een blije hond. En van een blije hond…………..daar word jij ook weer blij van!

Hersenwerk

We beginnen met hersenwerk. Waarom hersenwerk? Allereerst natuurlijk omdat het heel erg LEUK is. Met hersenwerk kom je tegemoet aan de natuurlijke behoefte van de hond om te snuffelen, na te denken, in beweging te zijn en samen te werken met jou. Doen wat je leuk vindt, geeft je een fijn en voldaan gevoel en het zorgt voor mentale en fysieke ontspanning. Dat geldt voor ons mensen, maar zeker ook voor honden.

Balans en coördinatie

Daarna gaan jullie actief aan de slag met o.a. diverse balans en coördinatie oefeningen die de hond leert zich te concentreren op de onderdelen waar hij op, over of onderdoor loopt zoals bijvoorbeeld een parcours van verschillende materialen en hoogtes. Maar ook een slagenparcours, tonnen, kussens, fietsbanden, bakjes, tunnel en een wiebelbak komen voorbij. Als hond je eigen hondenlichaam leren kennen, weten waar je vier pootjes zijn en wat je daarmee kunt, dat is de basis. Door aan deze vaardigheden te werken vergroot zijn kracht en flexibiliteit zowel fysiek als mentaal.

Trainer Ineke

Data

Zondag 5 november 11:00-12:15 uur

Maximaal 4 honden

Kosten € 45

Aanmelden

Enthousiast geworden door de inhoud van deze workshop? Meld je dan nu aan voor een van bovenstaande data (onder voorbehoud van beschikbare plaatsen) door een mail te sturen naar Ineke [email protected].

Het is ook mogelijk om een priveles te boeken. De kosten zijn € 45 voor een uur. Wil je een afspraak maken, stuur dan een mail.

Nieuws: