Kennismaken met Honderons


Wil je eens komen kennismaken met ons en kijken waar we les geven en wat we doen? Kom dan gerust langs bij een van onze lessen. Graag even vooraf aanmelden per mail of telefoon.

LET OP: VANAF 1 OKTOBER STARTEN DE LESSEN OP DINSDAG EN WOENSDAGAVOND OM 18.30 UUR EN DE TWEEDE LES OM 19.30 UUR.

Activiteiten

Samen spelen en informatie delen voor pups!

Wil je jouw hond ook wel een keer op een omheind terrein laten spelen met andere honden en daarbij uitleg krijgen wat je tijdens het spel ziet aan gedragingen, geef je dan op voor dit leuke speelmoment! We organiseren dit op de locatie aan de Lindermatenweg Enschede. De datum waarop we dit plannen is 18 oktober van 10.00 - 10.45 uur. De kosten bedragen € 10,00 per hond.
Heb je zelf een oudere hond en zou je graag in een groepje (onder begeleiding) je hond willen laten spelen, neem dan even contact op.

Het verhaal achter de hondentaal!
Op donderdag 20 februari 2020 geven we weer de lezing over de communicatie van honden. Vind jij het interessant om te weten wat je hond je vertelt met zijn lichaamstaal en hem daardoor nog beter te leren begrijpen? Meld je dan aan voor deze lezing. De lezing duurt van 19.00 tot 20.30 uur en wordt gegeven aan de Lindermatenweg 120 in Enschede. Aanmelding kan door een mail te sturen naar info@honderons.nl. De kosten voor deze lezing bedragen € 15,00 per persoon.

Individuele Neusspelles bij Honderons!
Heb je een hond die moet revalideren, die minder mag bewegen of gewoon omdat je het prettiger vindt om prive-begeleiding te krijgen, dan kunnen we je dat uiteraard ook bieden.
Je kunt hiervoor bij ons op de locatie komen, de kosten bedragen dan € 70,00 voor ca. 1,5 - 2 uur. Mocht je het prettiger vinden dat we bij jullie thuis komen dan kan dat ook de kosten bedragen dan € 90,00 voor ca. 1,5 - 2 uur. Daarnaast berekenen we de gereden km door a € 0,33 per km.
Bel of mail met ons om een afspraak te maken.

Workshop kennismaken met behendigheid bij Honderons!
Wil je met je hond kennismaken met de behendigheid? Pup of jonge hond is ook welkom. We gaan oefeningen doen op het niveau van elke individuele hond om kennis te maken met de behendigheidsoefeningen.
Lijkt je dat leuk? Geef je dan op door een mail te sturen naar info@honderons.nl
De workshop staat gepland voor vrijdag 27 september van 14.00 tot 15.30 uur en de kosten bedragen € 30,00 per combinatie.

Workshop Neusspel bij Honderons! 
Een leuke actieve workshop waarbij je samen met je hond de Neusspel variant van het speuren, zoeken en huiskamerzoeken gaat leren. Deze workshop staat garant voor het mentaal vermoeien van je hond. Je krijgt de tips om je hond lekker mentaal bezig te houden en dit zelf makkelijk in te zetten bij jou thuis.Lijkt je dit leuk, geef je dan op voor de workshop op zaterdag 9 november van 13.30 tot 16.30 uur. De kosten bedragen € 45,00 per combinatie. (minimaal 3 deelnemers en maximaal 6 deelnemers) Stuur een mail naar info@honderons.nl

Minicursus Socialiseren kun je leren! 

Socialiseren betekend je hond zich leren aan passen aan de maatschappij. Zodat hij geen hinder, overlast of een gevaar vormt voor zichzelf, jou of anderen. 
Hoe fijn is het wanneer jij je hond overal mee naar toe kan nemen. Dat, wanneer je gegeten hebt in een restaurant of een drankje hebt gedaan op een terras, je weggaat en mensen ineens zien dat er al die tijd een hond bij is geweest. Wij willen allemaal graag een goed opgevoede en sociale hond. 

In de maatschappij verwachten we in ieder geval van een hond dat hij:

-       Acceptabel gedrag vertoond naar iedereen en alles waarmee hij op straat geconfronteerd wordt.
- Andere honden met rust laat, of sociaal geaccepteerd gedrag laat zien
- Niet onnodig blaft en jankt
- Komt wanneer hij geroepen wordt. 

Er zijn drie bijeenkomsten van maximaal 1.5 uur. We beginnen iedere keer met koffie en thee. De eerste keer verzamelen we aan de Lindermatenweg, de 2een 3ekeer op een nader te bepalen locatie in Enschede zodat we echt in de praktijk kunnen oefenen. We gaan onder andere in op;

-       Hoe jij je hond buiten kan leren niet op alles en iedereen te reageren
- Hoe je spanning, opwinding en angst bij je hond kan herkennen en hoe daar mee om te gaan.
- Het hier komen op verschillende plekken

De Socialisatie minicursus gaat door bij minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.
Data; 28 september, 5 oktober en 12 oktober.
Start 14.00 uur.
Voor honden vanaf 12 weken en ouder
Kosten € 90,- inclusief Koffie/thee 

 Stuur een mail naar info@honderons.nl om je op te geven voor deze leerzame minicursus!