Enter Title

Gedragsbegeleiding

Heeft u hulp nodig om het ongewenste gedrag van uw hond om te buigen in gedrag dat voor u als eigenaar acceptabel is, dan bent u bij Honderons aan het juiste adres. Wij begeleiden hond en baas graag naar een goed resultaat.

Voorbeelden van gedrag waar we u en uw hond mee kunnen helpen:

- Rangordeproblemen
- Agressie naar mensen
- Agressie naar honden
- Niet alleen kunnen zijn
- Angst voor geluid
- Najagen van bijv. auto’s, hardlopers

Methode: In het jaar 2015 heb ik (Wilmy van der Wilk) de Graduate Tutorial Course bij Jan Fennell afgerond en mijn certificaat behaald. Ik mag nu het principe van Amichien Bonding als gecertificeerd Doglistener toepassen. 

Wat houdt de methode in:
Met behulp van Amichien Bonding (methode ontwikkeld door Jan Fennell) leren wij u de taal van de honden te begrijpen. Hoe gaan honden onderling met elkaar om; hoe communiceren ze?
Bij deze theorie gaan we uit van het gedrag van wolven (de voorouders van onze hond) in de vrije natuur. Hier leven ze in een roedel en krijgen ze leiding van een alpha-reu en alpha-teef. Deze geven de grenzen aan en geven duidelijk leiding.
Bij Amichien Bonding grijpen we terug op dit roedelgedrag op basis van 4 elementen: voedsel, jacht, gevaar en status.
U leert om het leiderschap op u te nemen en de hond hierdoor een ontspannen leven te geven met een duidelijke leider. Mocht u interesse hebben om het probleemgedrag (maakt niet uit welk probleemgedrag) van uw hond met deze eenvoudige, vriendelijke en duidelijke methode toe te passen, mail of bel ons gerust.

Na het eerste telefoongesprek maken we een afspraak bij u thuis. Dan kan de hond in zijn dagelijkse omgeving geobserveerd worden. Dit consult zal ongeveer 3 uur in beslag nemen en u gaat direct aan de slag en krijgt tips hoe u de methode goed kunt inzetten. U gaat dan zelfstandig aan de slag en na 2 weken hebben we weer contact om door te nemen hoe het gaat. Uiteraard kunt u altijd mailen of bellen met uw vragen en dat zo lang uw hond leeft. De methode werkt altijd als u zelf de regels van het bonding principe goed en consequent toepast.

Bel of mail gerust om te overleggen of we u van dienst kunnen zijn.

Ook heb ik 2 keer per maand een gedragsspreekuur bij de Dierenkliniek Enschede, Brinkstraat 234. Hier is het mogelijk om in een kort consult uw vraag neer te leggen en kort te bespreken wat de mogelijkheden zijn om het gedrag te veranderen. Wilt u hiervoor een afspraak maken, neem dan contact op met de Dierenkliniek Enschede, tel.: 053-4305805.